spot_img

Savetnici Krune pozdravili imenovanje princa Aleksandra na čelo odbora Fondacije za obrazovanje

Beograd, 15. oktobar 2024. – Na sastanku Savetodavnih tela Krune održanom danas u Kraljevskom Dvoru, članovi Krunskog veća i Krunskog saveta odali su priznanje i srdačno pozdravili odluku da Nj.K.V. Princ Aleksandar, najmlađi sin Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, preuzme poziciju predsednika Upravnog odbora Prestolonaslednikove Fondacije za obrazovanje i kulturu.

„Veoma sam srećan što moj najmlađi sin pokazuje veliko interesovanje za rad moje Fondacije i što će imati aktivniju ulogu u njenom funkcionisanju. Zahvalan sam Savetnicima Krune koji su podržali ovu odluku i izrazili spremnost da svojim iskustvom i savetima podrže Princa Aleksandra u važnoj dužnosti koju preuzima. Iskreno se radujemo novim projektima koje ćemo zajedno realizovati na dobrobit naše otadžbine i njene budućnosti, kroz podršku učenicima i mladima”, izjavio je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Pored toga, g. Dušan Babac, predsedavajući Savetodavnih tela Krune, obavestio je prisutne da se Nj.K.V. Princ Naslednik Filip sa porodicom uselio u Slamnatu kuću i počeo sa redovnim aktivnostima, što je bila tema prethodnog sastanka Krunskog veća i Krunskog saveta, i da je akademik prof. dr Dušica Lečić Toševski novi član Krunskog veća, poželevši joj dobrodošlicu. Takođe, podnet je kratak izveštaj o dva značajna jubileja – 90 godina od atentata na Nj.V. Kralja Aleksandra I i 120 godina od krunisanja Nj.V. Kralja Petra I, i o načinu na koji su ove godišnjice obeležene.

Savetodavna tela Krune su još jednom naglasila da će nastaviti da pružaju svaku neophodnu podršku Nj.K.V. Prestolonasledniku Aleksandru i Kraljevskoj porodici Srbije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.