spot_img

Na neke stripove ne treba trošiti mozak

Artist iz Zagreba Robert Solanović Bob (52) zvezda regionalne strip scene, drugi put je u Kragujevcu. Kao učesnik konferencije, „Kragujevac Komik Kon“ privukao je pažnju publike svom karakterističnom pristupu stripu. Karijeru je započeo na stripu „Svebor i Plamena“, autora Darka Macana i Gorana Sudžuke. Sarađuje na stripoivima Edvina Bijukoviča i D. Macana za izdavačku kuću „DC Comics“ i objavljuje stripove u časopisu „Modra lasta“, a od 2003. objavljuje u hrvatskom časiopisu „Q“ pod psudonimom Leo Muller, a  Alf & Hitch koristi u serijalu „Kljunovi“.

-Volim super heroje u stripu. U početku moje karijere crtao sam za „Mačka“. Posao nije bio dobro plaćen, ali mogao sam da radim šta hoću. Radio sam strip na četiri strane. Tada sam bio dovoljno lud da radim za „Mister Mačora“. Izašlo je samo četiri broja. Pre nekoliko godina odlučio sam i napravio autorski album sa životinjama.

Album „Mačak i kljunovi“, parodično satirični je strip o ptici, najkorumpiranijem policajcu. Izašao je u Hrvatskoj. Vremenom inspirisan nekom likovima koji su imali svoju viziju, shvatio sam da radim Betmena za amerikance. Na neke stripove ne treba trošiti mozak!

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.