spot_img

Vodeći stručnjak iz oblasti dečje psihologije dr Gordon Njufeld stiže u region na inicijativu Fondacije Novak Đoković

Svetski lider u oblasti ranog razvoja, dr Gordon Njufeld, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković ovog oktobra posetiće naš region i sa zainteresovanom publikom održati niz razgovora na temu „Kako zadržati bliskost sa decom uprkos izazovima odrastanja?“. Vođena idejom da je briga o odrastanju dece jedan od koraka ka boljoj budućnosti za sve nas, Fondacija Novak Đoković već treću godinu zaredom organizuje dolazak vodećih stručnjaka iz ove oblasti, u cilju edukacije i podizanja svesti javnosti o temama razvoja dece i roditeljstva.

Nakon poseta dr Šefali i dr Gabora Matea, ove godine Fondacija nastavlja svoj program „Razgovori o roditeljstvu“ gostovanjem dr Gordona Njufelda, koji će pružiti korisne savete kako da prevaziđemo brojne izazove roditeljstva kroz različite faze odrastanja dece, kao i šta je najvažnije u odnosu koji gradite sa decom. U okviru svoje posete regionu dr Gordon Njufeld, koautor bestselera „Budite oslonac svojoj deci“ i renomirani stručnjak za dečji razvoj, održaće razgovore sa publikom u Beogradu (4. oktobra), Sarajevu (9. oktobra), Banja Luci (11. oktobra), Zagrebu (13. oktobra) i Ljubljani (15. oktobra). Mesto i vreme održavanja svih susreta sa dr Gordonom Njufeldom dostupni su na sajtu Fondacije Novak Đoković, dok karte možete kupiti na sledećim linkovima, prema gradovima:

Šta vas očekuje na predavanjima dr Njufelda?

Tokom ovih razgovora, dr Njufeld će obraditi ključne teme vezane za roditeljstvo, izazove odrastanja, uključujući očuvanje bliskosti između roditelja i dece, privrženosti kao ključa svakog odnosa, značaja uloge roditelja u odnosu na ulogu vršnjaka, kao i načine na koje možemo adekvatno odgovarati na potrebe i zahteve deteta.

Osim razgovora sa dr Njufeldom, zainteresovani će imati mogućnost da u dodatnom terminu, 6. oktobra u Beogradu, učestvuju i u celodnevnom interaktivnom predavanju sa ovim eminentnim stručnjakom. Ovaj ekskluzivni seminar namenjen je roditeljima, kao i stručnjacima koji se bave psihološkom podrškom deci i roditeljima, te onima čija profesija uključuje rad sa decom. Interaktivno predavanje je predviđeno za manju grupu učesnika, kako bi bila omogućena efikasnija komunikacija sa dr Njufeldom i detaljnija obrada tema koje su u fokusu njegovog rada.

„Verujem da su učenja dr Gordona Njufelda vrlo značajna za naše društvo. Bliskost deteta sa roditeljem je ključ zdravog razvoja, a ona se u ovoj kulturi brzog življenja gubi. Raduje me što ćemo imati priliku da učimo od čoveka koji je svoj život posvetio izučavanju razvoja deteta i što ima institut koji je specijalizovan na tu temu“, istakla je Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Dr Gordon Njufeld je široj javnosti poznat i kao mentor Gabora Matea, a u svojoj karijeri, koja traje više od 40 godina, radio je kao klinički psiholog sa decom, omladinom i njihovim porodicama. Podsećajući na reči ovog priznatog stručnjaka da „deca nikada ne smeju da rade za našu ljubav, ona treba da se odmaraju u njoj”, Fondacija Novak Đoković najavljuje njegova predavanja po gradovima našeg regiona.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.