spot_img

Pobeda Noleta u srpskom derbiju nakon predaje Đerea

Novak se plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD u tenisu nakon što mu je pri vođstvu od 6:4, 6:4, 2:0 sunarodnik Laslo Đere (ATP #109) predao meč zbog povrede.

Semafor na centralnom terenu Flešing Medouza na kraju susreta pokazivao je dva časa i 16 minuta.

Prvi set trajao je tačno jedan čas. Gemovi su bili dugi, uslovi za igru teški zbog sparine (pod krovom), a zemljaci su bili na visini zadatka kada je trebalo spašavati brejk lopte koje su viđene tokom pet gemova. Odlični Đere je ipak poklekao u poslednjem gemu kada mu je Novak bez izgubljenog poena oduzeo servis i poveo sa 1:0 nakon 6:4.

Srpski teniser je tražio pomoć lekara i fizioterapeuta po završetku prvog seta. Dobio je masažu ramena, pa je mogao da nastavi igru nakon napornog seta.

Fotografija: Profimedia

Prvi je do brejka u drugom setu stigao Đere. Bilo je to u trećem gemu kada je poveo sa 2:1, potom i potvrdio za 3:1. Imao je Laslo u sedmom gemu dve šanse za dvostruki brejk, ali se Novak izvukao iz neugodne situacije, uzeo gem, a potom vratio brejk i izjednačio na 4:4. Ponovo je poslednji gem odlučio kome pripada set, a to je i ovog puta bio Novak, posle 68 minuta.

Đereu je između drugog i trećeg seta ukazana medicinska pomoć zbog bolova u leđima. Po povratku na teren Novak je došao do 2:0 kada je teniser iz Sente bio prinuđen da preda meč.

Statistika: as poeni (3-11), dvostruke servis greške (8-1), direktni poeni (18-30), neiznuđene greške (26-40), broj osvojenih poena (90-72).

Aleksej Popirin, 28. nosilac turnira, nalazi se na Novakovom putu u trećem kolu US Opena (petak). Australijanac je u drugom kolu bio bolji od Španca Pedra Martineza rezultatom 6:2, 6:4, 6:0.

Novak protiv Popirina vodi 3-0, a dva duela odigrali su ove godine. U 2. kolu Australijen Opena (3:1) i 3. kolu Vimbldona (3:1).

Izvor: novakdjokovic.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.