spot_img

Kofer ljubavi – novi biser u izdavaštvu Nekazano

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano objavilo je prvu knjigu poezije pjesnikinje Svetlane Milić pod nazivom „Kofer ljubavi“.

„U biografiji Svetlane Milić, svestrane umjetnice, tekstopisca i pjesnikinje, stoji da njene pjesme pričaju priče njenog života i iskazuju njene duboke emocije, maštu i želje. Svaka njena pjesma je priča. I ona ih na poseban način zaista živi – seleći se između Podgorice i Kosovske Mitrovice, podižući četvoro djece, a sada i dvije unuke, rastrzana između dva bogatstva: porodice i umjetnosti.

Pisanje tekstova za pjesme, koje se već zapaženo izvode, slikanje, i napokon završavanje svoje knjige poezije pod nazivom “Kofer ljubavi” potvrđuje ovu dvostruku posvećenost. Knjiga s pravom nosi taj naslov jer, kada ih budete čitali, vidjet ćete da je potreban jedan veliki kofer da u njega stanu sve emocije koje ova pjesnikinja i umjetnica nesebično dijeli sa svojim čitaocima.

Njena poezija, iskrena, gotovo djevojačka, kao iz spomenara, neće nikoga ostaviti ravnodušnim i vjerujem da će svako ko bude čitao ovu knjigu uživati u njoj, kao što sam ja. Toplo je preporučujem za čitanje uz napomenu da će svako naći sebe bar u jednoj pjesmi. A to se ipak broji! Zar ne?“ – rekao je Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano, ujedno i urednik ovog izdanja.

Svetlana Milić, rođena 1967. godine u Podgorici, kao prvo od četvoro djece oca Novice Miloševića i majke Slobodanke. Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici, gdje je započela studije ekonomije. Udala se veoma mlada i neko vrijeme živjela u Kosovskoj Mitrovici. Majka je četvoro djece i baka dvije djevojčice. Još od djetinjstva pokazivala je kreativnost u pisanju poezije i slikanju. Od 1999. godine živi u Podgorici.

Odnedavno je počela intenzivnije pisati pjesme i slikati. U početku je to bio njen hobi, ali vremenom se sve više posvetila svom umjetničkom izražavanju. Piše ljubavnu poeziju i rodoljubive pjesme, a također se bavi i slikarstvom. Oprobala se i kao tekstopisac, pa su njene pjesme počele da se pjevaju. Njene pjesme su priče njenog života i iskazuju njene duboke emocije, maštu i želje. Svaka njena pjesma je priča.

Članica je Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“. Ovo je njena prva knjiga.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.