spot_img

Nole ima medalju na Olimpijadi, u nedelju se bori za zlato!

Samo jedna korak deli Novaka od zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu!

Srpski teniser je u polufinalu olimpijskog turnira pokazao fantastičnu igru i srušio 11. nosioca Lorenca Muzetija rezultatom 6:4, 6:2 i obezbedio svojoj zemlji još jednu medalju.

Fotografija: Profimedia

Prvu veliku šansu u uvodnom setu Novak je imao u četvrtom gemu, kada je propustio čak četiri brejk lopte. U krucijalnom trenutku, desetom gemu, Muzeti je imao 40:0 na svoj servis, ali je Novak vezao pet fenomenalnih poena i poveo u setovima.

Početak drugog seta protekao je u znaku četiri brejka u nizu. Novak je u petom gemu konačno uzeo gem na svoj servis, a zatim brejkom u sledećem i potvrdom istog poveo sa 5:2. Novim brejkom u gemu koji je usledio, Novak je došao do prvog olimpijskog finala u karijeri.

Statistika: as poeni (3-0), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (18-12), neiznuđene greške (23-27), broj osvojenih poena (68-52).

Novak će se za prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u nedelju (oko 14 časova) boriti protiv drugog nosioca Karlosa Alkaraza, koji je deklasirao Feliksa Ožer-Alijasima u polufinalu (6:1, 6:1).

Srpski i španski teniser su podelili po tri pobede do sada. Poslednja je pripala Alkarazu u finalu Vimbldona pre nepune tri nedelje.

Izvor: novakdjokovic.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.