spot_img

Zlatni tandem: Mikec i Arunović doneli prvo odličje Srbiji na Olimpijskim igrama Pariz 2024!

Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama Pariz 2024, osvojivši zlato u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Uigrani srpski streljački tandem Damir Mikec i Zorana Arunović u finalu discipline miks vazdušni pištolj 10m savladao je turski par Tarhan – Dikec sa 16:14, obezbedivši tako Olimpijskom timu Srbije u Parizu prvo, i to najsjajnije odličje.

Bio je ovo izuzetno iscrpljujući olimpijski turnir, a kamoli trogodišnji ciklus koji je prethodio tome. Tri godine za spremanje u olimpijskom ciklusu je veoma malo vremena. Propustili smo celu jednu godinu da radimo stvari drugačije zbog situacije koja je nastala 2020. pomeranjem zbog virusa COVID-19, što je definitivno uticalo na ovu godinu i na ove Olimpijske igre. Pripreme su bile izuzetno iscrpne i mogu da kažem u ime oboje da smo vrlo marljivo i vredno radili tokom priprema za nastup na ovim Olimpijskim igrama. Drago mi je da smo na kraju ovako završili. Što se mene konkretno tiče, prva stvar koju moram da uradim sada je da se naspavam„, istakla je Zorana Arunović.

Prvo moram da sumiram utiske i da shvatim da se ovo stvarno desilo. Velika je stvar popeti se jednu stepenicu više nakon Tokija, i presrećan sam što sam uspeo. Malo sam psihički pao nakon finala pre dva dana, jer sam, nakon dobrog meča i ulaska kao prvi u finale, bio razočaran što su pravila predviđala da finala budu odmah sutradan, što je za mene bilo potpuno novo. Nisam se najbolje snašao, ali nisam očajavao. Novi dan, nova disciplina. Verujem u Zoranu, ona veruje u mene, i osvojili smo mnogo medalja u karijeri, a ova olimpijska medalja je kruna svega. Ovo je ostvarenje sna svakog sportiste. Sada ću procesuirati sve što se desilo, uživati u ovom uspehu i odmoriti se, jer smo tri godine radili naporno, bez postolimpijske godine. Pripremali smo se u novoj dvorani u Košutnjaku, koja nam je donela sreću i dala novi vetar u leđa. Sada je vreme za odmor„, izjavio je Damir Mikec. 

Ne znam kako da opišem osećaj. Dogovor je bio da idemo do kraja, gde god taj kraj bio. Bilo je jako teško u ovim okolnostima, kada znate da je ovo jedina stvar koju u ovom trogodišnjem ciklusu niste postigli, za mene su oni šampioni, i to je danas potvrđeno. Nije bilo nazad, za nas to nije bila opcija. Zadovoljni smo, ali nismo iznenađeni. Žrtvovali smo mnoge miks tim nastupe da bismo se spremili za ovako nešto. Znali smo šta je prioritet. Njihov individualni kvalitet se lako uklapa u format miks timova. Trebao nam je sklop individualnih kvaliteta da bismo bili konkurentni na najvećoj sceni. Radite svakog dana i znate da možda nećete uspeti, ali se ne štedite, i to je ono što nas je dovelo do kraja. Imaš samo 14 dijabola da pokažeš ko si i šta si. Sebi ne, ali drugima da, i mi smo to uspeli danas. Sada smo pobednici, i sada smo na Olimpu, i to je ono što je najvažnije„, rekla je trener Jelena Arunović. 

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.