spot_img

Značajna donacija medicinske opreme Opštoj bolnici u Smederevu

U nameri da pruži dodatnu podršku pri lečenju Covid pacijenata, Fondacija Novak Đoković je uručila donaciju vrednosti preko 3 miliona dinara Infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Sveti Luka“ u Smederevu.


Nastavljamo sa dopremanjem medicinske opreme u okviru naše inicijative podrške zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije prouzrokovane virusom COVID-19. Posvećeno pratimo stanje na terenu, osluškujemo potrebe zdravstvenih radnika i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudimo da brzo reagujemo i pružimo pomoć tamo gde je najpotrebnija. Ovog puta pružili smo pomoć Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u vidu medicinske opreme koja će značajno doprineti kvalitetu nege pacijenata tokom pandemije.

Infektivno odeljenje Opšte bolnice "Sveti Luka" u Smederevu dobilo je dodatnu podršku u nezi Covid pacijenata.

Infektivno odeljenje Opšte bolnice “Sveti Luka” u Smederevu dobilo je dodatnu podršku u nezi Covid pacijenata.

Infektivnom odeljenju ove zdravstvene ustanove uručili smo 14 elektičnih bolničkih kreveta, 7 protokomera sa ovlaživačima za zid, dvanaestokanalni EKG aparat i ležeća kolica za prevoz pacijenata. Ukupna vrednost donacije medicinske opreme je preko 3 miliona dinara.

Naš tim nastavlja sa podrškom zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv COVID-19.

Naš tim nastavlja sa podrškom zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv COVID-19.

Odmah nakon izbijanja pandemije, naši osnivači Novak i Jelena Đoković donirali su milion evra za pomoć srpskom zdravstvenom sistemu. Ceo tim Fondacije pobrinuo se da neophodna oprema stigne što pre, da bude visokog kvaliteta i da odgovara potrebama zdravstvenih ustanova širom Srbije. Naše napore prepoznali su i brojni korporativni partneri i velikodušni pojedinci i dodatno pojačali našu podršku zdravstvenom sistemu donacijama u vrednosti od 200.000 dolara.

Ukupna vrednost donacije medicinske opreme je preko 3 miliona dinara.

Ukupna vrednost donacije medicinske opreme je preko 3 miliona dinara.

Izvor: Fondacija Novak Đoković

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.